profile
Lessen Portugees
Meer

Welkom


Wil je:

star Portugees leren?
star een ervaren en gecertificeerde docente?
star privélessen in de omgeving van Leiden?
star of privé online lessen?

Je hoeft niet verder te zoeken want je bent op de juiste plek!

Mijn naam is Jama Garcia en ik kan jouw docente Portugees worden.

Over mij
profile

20 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van taallessen in het Engels en Portugees.

Ik heb meer dan 10 jaar lesgegeven voor verschillende taalinstituten in diverse landen. Tijdens deze periode heb ik studenten gezien die een betere baan kregen, examens behaalden, over de hele wereld reisden, communiceerden met hun geliefden en hun horizon verbreedden.

Naast mijn werkzaamheden als een enthousiaste docente ben ik ook een student die de Nederlandse taal leert, iemand die van reizen houdt en graag naar podcasts luistert.

Pre-Master's

Pre-master's Programme English & Linguistics
Universiteit Leiden

Delta 1 & 2

Diploma in Teaching English to Speakers of Other Languages
Cambridge English Language Assessment

Post Grad

Post-graduation programme Applied Linguistic in Teaching English as a Foreign Language
Universidade Federal Fluminense (UFF)

Bachelor

Bachelor Degree in Language Studies: Portuguese and English Languages
Universidade Estadual Paulista "Júlio Mesquita Filho" (UNESP)

Lessen


Om je beter te helpen beginnen we met een interview van 15 minuten. Deze is gratis. Je kunt me dan laten weten waarom je de Engelse taal wilt leren en wat je verwachtingen en doelen zijn. Daarna doe je een plaatsingstoets en met deze informatie ontwerp ik een cursus voor jou. Zo simpel is het.

Jouw cursus bestaat uit:

check_circle dynamische lessen
check_circle op maat gemaakt materiaal
check_circle flexibele uren
check_circle face-to-face lessen of
check_circle online lessen

Online lessen via:

check_circle Google Hangouts
check_circle Skype
check_circle Zoom.us

Testimonials


In 2016 besloot ik om Portugees te gaan leren. Ik ben begonnen met online cursussen. Na een paar maanden wist ik dat ik een docente nodig had om feedback te geven op mijn spreekvaardigheid en schrijven. Daarnaast had ik ook een docente nodig om mij te motiveren en mijn leerproces beter te faciliteren. Ik ben blij dat ik Jama heb gevonden om me deze mooie taal te leren en me feedback te geven zodat ik mijn spreken en schrijven kan verbeteren. Jama heeft het geduld, empathie, creativiteit en flexibiliteit om het leerproces dat ik nodig heb te ontwerpen en te ondersteunen.
Ik heb nu 9 maanden lessen Portugees bij Jama gevolgd via Skype. Jama had heel snel door wat mijn taalniveau was en haar lessen zijn met onderwerpen die voor mij interessant zijn. Mijn doel is om te spreken en Jama zorgt ervoor dat ik heel veel spreek tijdens de lessen. We praten over artikelen, videos en onze levens. Ik wil iedereen Jama aanbevelen, ze is een super docente!
Als nieuwe inwoner van Portugal vond ik het moeilijk om Portugees te leren. Een van de redenen is dat de uitspraak van het lokale Portugees veel woorden samenvoegt. Ik heb toen besloten om te zoeken naar een Braziliaanse lerares om de taal te leren met een meer uitgesproken uitspraak en daarnaast hield ik rekening met het feit dat de overgrote meerderheid van de Portugese sprekers wereldwijd uit Brazilië komt. Klassen met Jama zijn efficiënt en leuk. Hoewel het volledig online is, behandelen we toch zeer uiteenlopende interessante onderwerpen zoals documentaires, het nieuws, boeken, maar ook APPS en gaming. Mijn kinderen volgen ook lessen van Jama en ze genieten er veel van. Ze maken een enorme vooruitgang. Voor haar uitstekende onderwijsvaardigheden kan ik Jama van harte aanbevelen.

Contact